Eskilstuna kommun sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Eskilstuna kommuns tjänster godkänner du detta.
Läs mer om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Vuxenutbildning

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

 

Välkommen till Vuxenutbildningen!

   

Äpple

  

Hos oss hittar du kurser som kan leda till nytt jobb, fortsatt utbildning eller bara bättre självkänsla. Studier kan vara vägen till en bättre och roligare framtid. Vi erbjuder kurser på grundläggande och gymnasial nivå, utbildning i svenska för invandrare (sfi), särskild utbildning för vuxna (lärvux) samt yrkeshögskola.(YH). 

Välkommen och lycka till!

 


 

 AKTUELLT

   


Torsdag den 26 mars öppnar vi servicecenter klockan 13.00

 


 

Sfi-anmälan på internet!

Nu ska även du som söker till Sfi - Svenska för invandrare göra din anmälan via vår webbansökan på Internet. För att göra en sfi -anmälan behöver du inte skapa ett konto utan fyller bara i blanketten. Klicka på "Söka kurser" och "Sfi-anmälan" till vänster. 

 


 

NYTT - WEBBANSÖKAN

Från och med 18 mars ska ALLA våra kurser och utbildningar sökas via den nya webbansökan, även Sfi, distanskurser och yrkesutbildningar.

 

 Nästa kursstart är den 25 maj

Nästa start för att läsa kurser i klassrum eller på distans är den 25 maj. Vi öppnar ansökan den 18 mars och sista ansökningsdag är den 15 april. Du ansöker till alla kurser via vår Webbansökan! Klicka på "Söka kurser" till vänster.

 

Höstens kurser startar den 3 augusti

Höstens kurser startar den 3 augusti och vi öppnar webbansökan den 22 april och sista ansökningsdag är den 20 maj. 

 


  

Naturvetenskapligt Basår på Komvux!

Till hösten startar Komvux ett naturvetenskapligt Basår för dig som önskar läsa in behörighet till Högskolans naturvetenskapliga utbildningar. Du söker till starten den 3 augusti. Vi öppnar ansökan den 22 april och sista ansökningsdag är den 20 maj. 

För mer information klicka här!

 


 

Slutbetyg kan endast utfärdas till den 30 juni 2015

Komvux vill uppmärksamma alla  på att vi endast kan utfärda slutbetyg till den 30 juni 2015 då gamla och nya kurser får ingå i ett slutbetyg enligt övergångsbestämmelser från skolverket.

Från och med 1 juli 2015 får vi bara utfärda gymnasieexamen och då får endast nya kurser ingå.  

Gamla kurser: Kurser med bokstäver -  A,B,C,D  till exempel: Engelska A , matematik B, svenska C

Nya kurser: Kurser med siffror - 1,2 ,3,4,5  till exempel:  Engelska 5, matematik 2a,2b eller 2c, svenska 3

 

Mer information om slutbetyg hittar du på skolverkets hemsida:

Övergångsbestämmelser för slutbetyg/skolverket

Ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare via servicecenter  - Alva myrdals gata 5 eller ring och boka en tid tele: 016 - 710 10 30 för att få mer information om slutbetyg och vad som gäller just dig och dina betyg. Tag med dina betyg vid besöket.

 


 

Yh-utbildning Medicinsk sekreterare!

Nu kan du söka till yrkeshögskoleutbildningen Medicinsk sekreterare. Utbildningen är en eftergymnasial utbildning på 400 yrkeshögskolepoäng. Utbildningen har riksintag.

Läs mer om utbildningen här!