Eskilstuna kommun
29 augusti 2014 12:16

Generationsmöten i Fröslunda

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Många barn och ungdomar saknar kontakt med äldre personer och likaså finns det naturligtvis äldre personer som inte känner några barn eller ungdomar. Genom gemensamma evenemang med bland annat förskolan i bostadsområdet kan vi komma en bit på vägen när det gäller att knyta generationsövergripande kontakter. 

Under fem års tid har en grupp bestående av seniorer i Fröslunda, förskolan i Fröslunda, Hyresgästföreningen i Fröslunda, Kommunfastighet Väst och områdesutvecklare i Eskilstuna Kommun genomfört olika aktiviteter i stadsdelen, där barn och seniorer har mötts. Det har varit gemensamma resor, utflykter och julgransplundringar. Detta har bidragit till att flera barn och äldre i Fröslunda nu hejar glatt på varandra, något som på sikt också bidrar till ett tryggare bostadsområde.

Vi hoppas att fler kan och vill komma med i vår lilla grupp för generationsmöten och för ett tryggare Fröslunda.

Vår förhoppning är att du följer med på någon eller några av våra aktiviteter! Många barn behöver lära känna någon äldre person i bostadsområdet! Låter det som något för dig? Kontakta gärna Carina Ålander, på Mötesplatsen Fröet,
Fröslunda Centrum  016-710 22 90.

Välkommen!

 

 

Helena Andersson Tsiamanis

Helena A Tsiamanis

Utvecklare

Tel: 016- 710 22 79 Mobil: 070- 211 65 86
Skriv in ovanstånde text i rutan nedan
Skriv in ovanstånde text i rutan nedan