Kulturpolitiskt program

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Kulturpolitisk handlingsplan

Var med och påverka!
"Eskilstuna växer tillsammans! Kulturpolitisk handlingsplan 2012-2015" håller på att utvärderas. Parallellt pågår arbetet med att ta fram en ny, reviderad version som ska gälla från 2016.

Vad är viktigt för dig? Och vad ska kommunen och andra satsa på de närmaste fem åren?
Fyll i formuläret - Tyck till om framtidens kultur i Eskilstuna

Måndag 22 februari 18.00-20.00, Lokomotivet i Eskilstuna
Tema: Kultur i staden

Hur kan musik, konst och annat göra Eskilstuna till en ännu mer kreativ och attraktiv plats? Det blir även ett panelsamtal med bland annat Destination Eskilstuna AB, Eskilstuna kommuns stadsbyggnadsförvaltning och allkonstnären Tuomo Haapala.

Ingen föranmälan behövs, vi bjuder på fika.

Välkommen!

Detta har hänt hittills
Den 11 januari 2016 anordnades ett panelsamtal på tema "Kultur för alla" på stadsbiblioteket i Eskilstuna. I panelen deltog Signe Johannesen och Erik Rörén från Art Lab Gnesta, Gert Johansson från FUB Eskilstuna, Ola Öhlin som arbetat med mångfaldsprojektet Konsten att delta i Eskilstuna kommun samt Eva Königsson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Panelsamtalet fokuserade på delaktighet, medskapande och tillgänglig kultur för alla. Under kvällen lämnade även allmänheten in synpunkter, förslag och ideer som kommer att tas med i det fortsatta arbetet med den nya kulturpolitiska handlingsplanen.

I oktober 2015 genomfördes även en dialogvecka på stadsbibliotekets filialer och mötesplatser, Palatzet i Skiftinge och medborgarkontoret i Torshälla. 
Läs mer: Dialogvecka om framtidens kultur och idrott

Även en ny idrottspolitisk handlingsplan ska arbetas fram