Eskilstuna Trade Center

Fritid

Livet är inte bara arbete.

Kropp och själ har det gott i Eskilstuna. Ta en vända på golfbanan, dra upp en regnbåge ur Eskilstunaån eller vandra i den vackra sörmländska naturen. Eskilstuna har mycket att erbjuda den som vill vara ute i friska luften och rensa tankarna från jobbproblemen.

Eskilstuna är en levande idrottsstad med många bra idrottsanläggningar. Sporthallen är till exempel hemmaplan för GUIF. En av Sveriges förnämsta stadion för motorsport är en del av Eskilstunas långa och ärorika historia inom elitspeedway.

Stadens mest framgångsrika elitidrottare är skridskogiganten Tomas Gustafsson, Eskilstuna IK. Två världsrekord på 10 000 meter tillsammans med tre olympiska guld, ett olympiskt silver och två EM-guld talar sitt tydliga språk.

Eskilstuna fortsätter att matcha fram elitidrottare på löpande band. 2009 blev golfesset Anna Nordqvist, Torshälla GK, årets rookie på Europatouren och årets golfare i Sverige. Och 2010 exploderade nya stjärnskottet Jonna Adlerteg, Eskilstuna GF, genom att i sin första seniortävling ta SM-guld i artistisk gymnastik.

Men man behöver inte vara elitidrottare för att ha det bra förspänt i Eskilstuna. Här finns 14 väl preparerade och belysta elljusspår. Så snart snön kommer spåras några av dem till utmärkta skidspår. Vill du hellre hålla igång i vatten finns ett helt vattenpalats. Ta med ungarna också. Då kan du parkera dem i äventyrsbadet medan du motionssimmar. Apropå ungar – du blir garanterat populär om du följer med dina barn till Parken Zoo.

När kroppen har fått sitt bör själen få sig en duvning. Eskilstuna har ett rikt kulturliv med stor spännvidd. I Eskilstuna samverkar kommunen med olika föreningar för att ge invånarna ett rikt utbud av konst, musik och teater.

Sist men inte minst finns hela tio museer i Eskilstuna med omnejd. Här är ett urval:

Eskilstuna Konstmuseum hittar du i Bolinder Munktells gamla kugghjulsverkstad i Munktellstaden. Här finns bland annat en imponerande samling svensk 1900-talskonst.

Som företagare måste du naturligtvis ta del av Eskilstunas stolta industrihistoria. Den visas på tre museer i stan – Rademachersmedjorna, Munktellmuseet och Eskilstuna Stadsmuseum.

Det här var bara ett litet smakprov på allt som går att göra i Eskilstuna. Här finns många klubbar och organisationer med allt från idrott och politik till hobbyföreningar med krukmakeri, fotografering och vävning.

Innehållsansvarig: Eskilstuna Uppdaterad: 2011-11-10

Kontakta oss näringslivsutvecklare på Eskilstuna kommun

- om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda dig och ditt företag. 

Manuel Brändeborn
016-710 16 98, 070-089 32 24
manuel.brandeborn@eskilstuna.se

Mikael Jonsson
016-710 84 04, 073-950 63 00
mikael.jonsson@eskilstuna.se

2014-10-16

Årets butik

Årets butik i Eskilstuna Innerstads Pricken över i:et blev Guldklimpen!
Stort Grattis!

2014-10-16

Industriforum

Industriforum hålls denna på Näringslivsdagen i Eskilstuna.

2014-09-25

Kombiterminal

Besök på Eskilstuna Kombiterminal under Logistikevent 2014.

tillvaxt

EU´s regionala utvecklingsfond är med och finansierar projektet ”Investeringar och förstudie i anslutning till Eskilstuna kombiterminal” med drygt 6,4 miljoner kronor under 2år. Projektet ska skapa effektivare godshantering och stärka Eskilstuna som logistiknav.

 

Facebook

Gilla vår sida och följ hur vi jobbar för att locka fler affärer till Eskilstuna.