Driftinfo

Begränsningar i handläggning inom lantmäteriområdet

10 juni 2024 - Beräknat slutdatum 31 augusti 2024

För närvarande saknar Eskilstuna kommunala lantmäterimyndighet tillgång till lantmäterihandlingar.

Det försenar handläggningen av lantmäteriförrättningar hos Eskilstuna kommunala lantmäterimyndighet. Det påverkar också framtagandet av fastighetsutredningar och fastighetsförteckningar i detaljplanearbeten som utförs inom kommunen.

Statliga Lantmäteriet har sedan den 24 maj begränsat möjligheten, för bland annat kommuner att ta del av lantmäterihandlingar. Statliga Lantmäteriet.

Konsekvenserna för Eskilstuna kommun är att handläggningar hos den kommunala lantmäterimyndigheten påverkas så att kötid och handläggningstid blir längre. Inom detaljplaneärenden försvåras bland annat framtagandet fastighetsutredningar och fastighetförteckningar och detaljplaneärenden riskerar att bli fördröjda. Det är flera enheter inom Eskilstuna kommun som nyttjar lantmäterihandlingarna i sin verksamhet.

Till följd av det inträffade begränsas möjligheter att svara på frågor och ge allmän service rörande fastighetsgränser, servitut med mera.

Vi har i dagsläget ingen information från statliga Lantmäteriet om när detta kan vara åtgärdat och vi arbetar parallellt med att hitta lösningar för att begränsa påverkan hos berörda verksamheter. Vi ber om överseende med detta och hoppas att det snart ska vara löst.

Hur gör jag under tiden?

Vill du ta del av lantmäterihandlingar? För närvarande hänvisar vi till Statliga Lantmäteriet.

För handlingar i pågående lantmäteriärenden, kontakta din ansvariga handläggare.

För allmänna lantmäterifrågor kontakta Lantmäterimyndigheten.

Lantmäterienheten

Telefon:

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna

Endast förbokade besök.
Bokas via telefon eller e-post.

Postadress

Samhällsbyggnadsförvaltningen
631 86 Eskilstuna

Öppettider

Telefontid vardagar 9–12.

Uppdaterad: 26 juni 2024